ČIŠĆENJE BETONA

Površine izrađene od betona relativno su otporne na prljavštinu. Ipak, vremenski utjecaji mogu betonske fasade s vremenom učiniti neuglednim. Tako da mahovina i prljavština nisu rijetkost, ali prije svega grafiti koji se moraju sve više uklanjati .

Naravno da možete za obnovu betonskih fasada koristiti uobičajene postupke pjeskarenja pod visokim tlakom ili pjeskarenje suhim ledom, ali prljavština je rasuta svuda u okolici. No postoji još jedan način, mi smo razvili inovativnu tehnologiju čišćenja pomoću koje se sve vrste prljavštine na fasadama mogu ukloniti bez ostavljanja ostataka i bez štete za okoliš.

SLIKOVNI PRIMJERI

Vakumsko pjeskarenje sa Tornado ACS strojem omogućuje potpuno, bez ugrožavanja okoliša sanirati betonske fasade. Ova metoda ne zahtijeva tehnologiju visokog tlaka, vode ili kemikalija. Zagađenje se uklanja s izloženih betonskih površina  sa granulatima, koji se ciklonom ubrzavaju do 400 km / h. Svi ostaci uklanjanja ostaju u zatvorenom krugu uređaja za čišćenje ili su zarobljeni u sustavu filtra. Ekološko uklanjanje može se provesti nakon završetka procesa rada.

Čišćenje betona, primjer 1
grafiti na javnom betonskom WC-u

Čišćenje betona, primjer 2
ne predstavljaju problem za Tornado ACS

Obnova izloženih betonskih fasada nikada nije bila jednostavnija

Ovi uređaji za čišćenje nisu samo posebno ekološki prihvatljivi, već nude i mnoge druge prednosti prilikom obnove fasada . To uključuje kratka razdoblja obuke za zaposlenike, jer su strojevi za čišćenje vrlo jednostavni za korištenje. Nema potrebe nositi zaštitne maske, zaštitne rukavice ili zaštitna odijela. Zaštitne ograde i druga zaštita više nisu potrebne pri radu na prometnim ulicama ili objektima. Uređaji za čišćenje su lagani, kompaktni i mogu se koristiti gdje postoji 220V priključak za napajanje.

Čišćenje betona, primjer 3
čišćenje nije problem ni u zimskim uvjetima

Čišćenje betona, primjer 4
uklanjanje grafita s betona po zimi

Čišćenje betona, primjer 5
domar škole opremljen ACS Tornadom

Čišćenje betona, primjer 6
bez ometanja djece, ona se sigurno mogu igrati i promatrati kako grafiti nestaju

Čišćenje betona, primjer 7
očišćena i neočišćena polovica betonskog zida

Čišćenje betona, primjer 8
siguran na svim površinama

Čišćenje betona, primjer 9
grafiti nikad nisu imali šanse