ČIŠĆENJE BRUSNOG KAMENA

Postoje mnoge posebne primjene za metodu vakumskog pjeskarenja. Prednost leži u ekološki prihvatljivom i ekološkom načinu rada sustava za pjeskarenje. Stroj za čišćenje Tornado ACS omogućuje upotrebu tijekom rada u proizvodnim pogonima. To je velika prednost u usporedbi s konvencionalnim sustavima čišćenja.

SLIKOVNI PRIMJERI

Čišćenje kamena za mljevenje u prikazanom mlinu za rižu dosad je bilo vrlo teško. U mlinu za rižu nalazi se 6 složenih kamena za mljevenje, koji melju rižu. Nakon otprilike 3 do 4 mjeseca, brusilice se toliko začepljuju da ih više nije moguće koristiti. Do sada su se mlinovi rastavljali radi čišćenja, obrađeni od strane posebne tvrtke s visokotlačnim mlaznim uređajima, a zatim ponovno instalirani. Cijeli postupak prilagodbe mlinova trajao je oko 24 sata. Proizvodnja za to vrijeme nije bila moguća.

S uređajem za čišćenje Tornado ACS kamenje za brušenje može se očistiti za otprilike 2 sata, što značajno smanjuje gubitak i napor u radu. Za ovu primjenu napravljen je poseban dodatak koji točno odgovara polumjeru mlinskih kamena. Kao abraziv koristi se granulat od nehrđajućeg čelika vrlo sitne veličine zrna. Strojevi za čišćenje tvrtke ACS stoga su idealna alternativa visokotlačnom čistaču ili drugim postupcima čišćenja.

Čišćenje brusnog kamena, primjer 1
zaštopani mlin za rižu

Čišćenje brusnog kamena, primjer 2
poseban adapter za oble površine

Uz čišćenje stroja Tornado ACS brusni kamen može se očistiti u ugrađenom položaju za otprilike dva sata, što smanjuje neproduktivno radno vrijeme i trud. Za ovu primjenu proizveden je poseban adapter koji točno odgovara polumjeru mlinskih kamena. Ovdje se koristi medij za pjeskarenje od nehrđajućeg čelika vrlo fine veličine zrna.

Čišćenje brusnog kamena, primjer 3
zaposlenik u akciji

Čišćenje brusnog kamena, primjer 4
očišćen mlin za rižu