ČIŠĆENJE FASADA OD PRIRODNOG KAMENA

Fasada ili pročelje predstavlja lice i ogledalo svake kuće ili zgrade. Zbog čega su redoviti radovi na čišćenju neophodni. Profesionalno čišćenje s najnovijim postupcima i tehnikama ne odnosi se samo da fasade ili pročelja izgledaju lijepe i uredne, već i na održavanje vrijednosti nekretnina. Našim postupkom čišćenja od raznih nečistoća upravo ćete to postići na 100% ekološki način.

SLIKOVNI PRIMJERI

Na fotografiji niže možete vidjeti vrlo staro pročelje s osjetljivim prirodnim kamenom, s kojeg se boja mora u potpunosti ukloniti. Gotovo sve fasade u Ammanu izrađene su od ovog žućkastog prirodnog kamena. Zabranjena je uporaba postupaka  pjeskarenja pod visokim pritiskom i visokotlačnih čistača s vodom jer previše oštetećuju kamenu fasadu. Obje metode također nisu osobito ekološki prihvatljive. Radno područje mora biti blokirano na velikom prostoru, a uklanjanje i sredstvo za čišćenje moraju se zbrinuti na vrlo složen način.

Ekološko i jednostavno čišćenje fasada za mnoge je nepoznanica.

Ali ne i postupkom vakuumskog pjeskarenja ACS tehnologije čišćenja. S ovom metodom čišćenje okoliša od prirodnog kamena nije problem i u potpunosti ekološki.

Čišćenje fasade od prirodnog kamena, primjer 1
vila u Ammanu

Patentirani Tornado ACS čišćenje stroj radi u skladu s jedinstvenim forward – vakuum jet postupkom s posebnim granulatima. Minimalno abrazivna tehnologija omogućava ekološko čišćenje fasada. Nije potrebna posebno ograđivanje i zaštita radnog područja. Pročelje od prirodnog kamena također se lako čisti u javnom prometu, jer djeluje u zatvorenom krugu. Korišteni granulat može se upotrebljavati iznova i iznova (do 100 puta). Cijelo uklanjanje prljavština ostaje u zatvorenom krugu sustava i uklanja se samo s čišćenjem filtra.

Čišćenje fasade od prirodnog kamena, primjer 2
očišćen prirodni kamen

Čišćenje fasade od prirodnog kamena, primjer 3
boja se u potpunosti uklanja

Čišćenje fasade od prirodnog kamena, primjer 4
čišćenje ukrasa

Čišćenje fasade od prirodnog kamena, primjer 5
poput novih

Čišćenje fasade od prirodnog kamena, primjer 6
povijesna fontana

Čišćenje fasade od prirodnog kamena, primjer 7
spomeničko zaštićeno pročelje

Čišćenje fasade od prirodnog kamena, primjer 8
monumentalna baza od prirodnog kamena

Čišćenje fasade od prirodnog kamena, primjer 9
ekološki očišćeno