ČIŠĆENJE GRANITNOG PODA

Podovi od prirodnog kamena glavni su izazov prilikom čišćenja. Tijekom godina postaju vrlo prljavi. Čestice prljavštine brzo se prianjaju na relativno hrapavu površinu. Čišćenje granitnih ploča prethodno je bilo moguće samo uz velike tehničke napore i velike poteškoće. Jednostavno je sve to odraditi s postupkom vakumskog pjeskarenja.

SLIKOVNI PRIMJERI

Čišćenje prirodnog kamena je vrlo teško. U vili na berlinskom Wannseeu postavljene su prekrasne bijele granitne ploče. Tijekom godina kišnica je uzrokovala naslage nečistoća. Svi pokušaji uklanjanja tih mrlja nisu davali dobar rezultat. Naravno, čišćenje granitnog poda također bi trebalo biti jednako ekološki i tiho obavljen. Ovaj se posao savršeno može svladati tehnologijom vakuumskog pjeskarenja.

Samo zatvoreni krug može jamčiti da nikakav granulat i prljavština ne mogu prodrijeti van stroja u okoliš. Korišten je SG 150 granulat stakla. Granitne ploče su u potpunosti očišćene od prljavštine i hrđe, kao što možete vidjeti na fotografijama.

Čišćenje granitnog poda, primjer 1
bijele granitne ploče s hrđavim mrljama
Čišćenje granitnog poda, primjer 2
granitne ploče opet su snježno bijele

Na ravnu površinu radna glava se jednostavno lijepi i stvara vakuum koji pokreće postupak pjeskarenja. Spojevi između granitnih ploča nisu nikakav problem. Za tretiranje granitnih stepenica potrebni su odgovarajući adapteri. Jednostavno se postavljaju na standardnu radnu glavu i jednako se brzo i lako uklanjaju.

Kao standardna oprema nalazi se vanjski, unutarnji i završni ugao (za trodimenzionalne kutove). Upravo tako se obrađuju bočne ploče na terasama, stepeništima… Uz stroj za čišćenje sustava Tornado možete ovdje dobiti vrlo dobre i trajne rezultate.

Čišćenje granitnog poda, primjer 3
čišćenje pločica od nečistoća
Čišćenje granitnog poda, primjer 4
klizno otporne pločice u termalnim toplicama

Sa sustavom Tornado ACS, granitna površina nije oštećena niti su se ostaci raširili okolišem. Jedinstveni postupak vakuumskog pjeskarenja čisti svaku granitnu ploču bez visokog tlaka, vode ili kemikalija. Procesom vakumskog mlaza uklanjaju se onečišćenja bez oštećenja površine. Posao može obavljati svatko, rad se brzo nauči i mjere zaštite na radu nisu potrebne. Sve što je potrebno je napajanje 230V.

Čišćenje granitnog poda, primjer 5
terasa s granitnim rubnikom uprljani hrđom
Čišćenje granitnog poda, primjer 6
čišćenje dio po dio
Čišćenje granitnog poda, primjer 7
adapter za trodimenzionalni kut
Čišćenje granitnog poda, primjer 8
i sve je opet savršeno čisto