ČIŠĆENJE INDUSTRIJSKOG PODA

Industrijski podovi često su izloženi velikim opterećenjima. U novoj tvornici Nestlé Germany AG u Schwerinu tinta je iscurila iz inkjet pisača u proizvodnoj hali i proširila se po podu. Tinta se prolila na prvom sloju gotovog betonskog poda.

Kako se te mrlje mogu ukloniti bez prekida proizvodnje? Kada uobičajene metode uklanjanja tih mrlja nije moguća, nastupa stroj za čišćenje ACS Tornado.

SLIKOVNI PRIMJERI

Na zahtjev proizvođača podova testiranje je započelo metodom vakuumskog pjeskarenja tvrtke ACS. Zbog uvjeta okoline otvoreno pjeskarenje ili brušenje nije bilo moguće. Kod industrijskih podova Tornado ACS radi u zatvorenom krugu, tako da nema granula i prljavština koje mogu prodrijeti prema van u pogon tvornice.

Nije bilo dovoljno očistiti mrlje samo s površine. Budući da je tinta već prodirala u beton, moralo se ukloniti vrlo tanki površinski sloj. Podloga je na tim mjestima snažno hrapava, a zatim ju je potrebno ponovo obnoviti. Čišćenje industrijskog poda odvijalo se tijekom proizvodnje, bez ometanja procesa ili kretanja zaposlenika. Jedinstvena tehnologija vakuumskog pjeskarenja baš to omogućuje.

Čišćenje industrijskog poda, primjer 1
upotreba tehnologije vakumskog pjeskarenja
Čišćenje industrijskog poda, primjer 2
tinta se uklanja
Čišćenje industrijskog poda, primjer 3
mrlje od tinte na podu
Čišćenje industrijskog poda, primjer 4
očišćen industrijski pod