ČIŠĆENJE TERMA I BAZENA

Ne klizajuće sigurnosne pločice u bazenu ili termalnoj kupki poseban su izazov prilikom čišćenja. Zbog grube ili vrlo neravne površine, sigurnosne pločice vrlo brzo se zaprljaju. Pomoću Tornado ACS tehnologije čišćenja ta se prljavština na pločicama mogu očistiti brzo i na ekološki prihvatljiv način. Stroj za čišćenje može se koristiti i tijekom rada bazena, što ga čini savršenom alternativom sredstvima za čišćenje visokog pritiska i pjeskarenju suhim ledom na bazenima.

SLIKOVNI PRIMJERI

Stroj za čišćenje pločica na bazenu Tornado ACS čisti pločice otporne na klizanje termalne kupelji “Therme 1” u Bad Füssingenu, Njemačka, tijekom poslovanja. Uvijek ekološki i nježan prema pločicama i fugama.

Čišćenje terma i bazena, primjer 1
čišćenje bazena
Čišćenje terma i bazena, primjer 2
čišćenje bazena u termalnim toplicama
Čišćenje terma i bazena, primjer 3
čišćenje pločica i fuga
Čišćenje terma i bazena, primjer 4
klizno otporne pločice u termalnim toplicama

Vrlo glatke podne pločice u stubištu termalnih kupki morale bi biti grube zbog velikog rizika od klizanja. Slijedom toga, pločice se brzo zaprljaju. Strojem za čišćenje pločica kod upotrebe na bazenima, ta se onečišćenja mogu brzo ukloniti. Postupak čišćenja može se provesti tijekom rada bazena.

Čišćenje terma i bazena, primjer 5
vrlo stari kameni pod
Čišćenje terma i bazena, primjer 6
Tornado u akciji

Podne pločice u svlačionicama termalnih kupelji su visoko iskorištene. Grubu površinu lako je zaprljati, ali stroj za čišćenje pločica na bazenu, ta onečišćenja brzo i ekološki uklanja. Postupak je vrlo jednostavan i može ju odraditi bilo koja osoba, ne treba posebna obuka. Uporaba stroja za čišćenje tijekom radnog vremena također je veoma poželjna. Za pločice se koristi materijal za pjeskarenje SG 150 .

Čišćenje terma i bazena, primjer 7
točkasta zagađenja na pločicama
Čišćenje terma i bazena, primjer 8
nakon Tornada izgledaju kao nove

Granitni zid u prostoru za tuširanje kalcificira se vrlo brzo, kao i mramor. Mramor je vrlo lijep, ali osjetljiv kamen. Tehnologijom minimalno abrazivnog vakumskog pjeskarenja kalcifikacije se mogu nježno ukloniti s površine. Kao što je prikazano na desnoj strani slike, mramorni kamen je očišćen mašinom za čišćenje pločica uz bazen Tornado ACS.

Čišćenje terma i bazena, primjer 9
čišćenje kalcifikacije na granitu
Čišćenje terma i bazena, primjer 10
uklanjanje kamenca s pločica
Čišćenje terma i bazena, primjer 11
prije
Čišćenje terma i bazena, primjer 12
poslije