OBNAVLJANJE STUBIŠTA

Kada je u pitanju obnova stepenica, vrlo je važno da stepenice ostanu dostupne korisnicima. Čišćenje bez zatvaranja i kretanja stepeništima uglavnom je veoma poželjna. Za vrijeme rada kod drugih strojeva koji rade pod visokim pritiskom ili brušenjem površine, glasni zvukovi, kemikalije, voda, prašina i onečišćenja okoliša blokiraju kretanje i tada morate zaštititi i spriječiti svako kretanje oko mjesta rada. Posebno u ovakvim situacijama jedino je rješenje da se koristiti stroj za čišćenje Tornado ACS. Omogućuje radno mjesto bez prašine, kemikalija zbog zatvorene cirkulacije i omogućuje neprekidno korištenje stepenica. Stroj za čišćenje može se koristiti za sve vrste tvrdokornih nečistoća. Tako vapnenac, hrđa i preostali podni lak više nisu problem i mogu se ukloniti ekološki.

SLIKOVNI PRIMJERI

U Berlinu, blizu Potsdamer Platz-a, ovo je stubište od pješčenjaka očišćeno tijekom radnog vremena. Posao je izveden tehnologijom vakumskog pjeskarenja Tornado ACS.

Obnavljanje stubišta, primjer 1
stare pločice na tržnici

Stubište od terrazzo kamena mora biti u potpunosti očišćeno od prljavštine i ostataka podnog voska. Ovo nije čišćenje stepenica, već obnova stubišta.

Do sada je stubište bilo brušeno, što je rezultiralo znatnom izloženošću prašini na cijelom stubištu. Osim toga, obnavljanje stubišta mora se provesti u radno vrijeme, što je ranije predstavljalo veliku prepreku za kretanje pješaka. Strojem za čišćenje Tornado ACS  stubište se čisti i obnavlja bez prašine i bez prepreka. Stepenice se mogu lako koristiti za vrijeme čišćenja. Razina buke jednaka je razini industrijskog usisavača. Pjeskarenje se izvodi sa aluminijskim silikatom AS 90 ili granulatima stakla SG 150 .

Obnavljanje stubišta, primjer 2
restauracija stepenica od terrazzo kamena

Obnavljanje stubišta, primjer 3
nakon čišćenja dolazi do zatvaranja površine

U starim zgradama mora se sačuvati prirodno kamenje. Za to je potrebna povremena restauracija. Tehnologijom čišćenja vakumskog pjeskarenja, obnavljanje stuba može se obaviti bez oštećenja kamena.  Čak i duboki utori i tvrdokorna prljavština uklanjaju se zatvorenim sustavom vakuumskog pjeskarenja. 

Obnavljanje stubišta, primjer 4
neočišćeno stubište od prirodnog kamena

Obnavljanje stubišta, primjer 5
pojavljuje se ponovno bijelo

Obnavljanje stubišta, primjer 6
Tornado ACS u akciji

Obnavljanje stubišta, primjer 7
vidljiva razlika

Stepenice od betona i kamena tijekom godina zagađuju se i oštećuju zbog vremenskih uvjeta. Stroj za čišćenje Tornado ACS nudi obnavljanje stubišta i čišćenje stepenica bez visokog tlaka, vode i kemikalija i stoga je posebno ekološki prihvatljiv.

Obnavljanje stubišta, primjer 8
restauriran segment betonske stepenice

Obnavljanje stubišta, primjer 9
beton se nazire bijelili nego ikad