SKIDANJE BOJE SA ZRAKOPLOVA

U zrakoplovnom muzeju Finowfurt naći ćete mnoge povijesne zrakoplove NVA i bivših sovjetskih oružanih snaga. Mnogi su eksponati u međuvremenu izgledom propali i prije nanošenja novog premaza, staru boju je potrebno skinuti. Strojem za brušenje također možete ukloniti boju, ali i oštetiti osnovno tijelo trupa.

Za ovaj rad prvi put je isprobana metoda vakuumskog pjeskarenja. Ovom tehnologijom pjeskarenja zrakoplova uklanja se boja bez oštećenja trupa.

SLIKOVNI PRIMJERI

Vakuumsko pjeskarenje je metoda pjeskarenja, koja čisti i gravira površine. Za razliku od visokotlačnog pjeskarenja, ova metoda djeluje bez prašine i iskre, jer se uklonjene čestice i granulat odmah usisavaju i filtriraju unutar ciklusa stroja.

Ova minimalno abrazivna tehnologija omogućava ekološki uklanjanje boje i uklanjanje sloja sa površine. Tehnologijom vakuumskog pjeskarenja čisti se u trajnom ciklusu. Korištene granule mogu se ponovno upotrijebiti. Upotreba u zatvorenim prostorima, kao i u visokorizičnim područjima, moguća je uz pomoć ove inovativne tehnologije vakumskog pjeskarenja. Posebne mjere zaštite nisu potrebne.

Ova ekološka tehnologija pjeskarenja savršena je alternativa klasičnom pjeskarenju, ispiranje suhim ledom i uređajima za pranje pod tlakom, koji nisu usporedivi s ovom jedinstvenom metodom vakuumskog pjeskarenja.

Skidanje boje sa zrakoplova, primjer 1
skidanje boje zrakoplova

Skidanje boje sa zrakoplova, primjer 2
metodom vakumskog pjeskarenja

Skidanje boje sa zrakoplova, primjer 3
uklonjena boja s površine

Skidanje boje sa zrakoplova, primjer 4
vakumski pjeskareno

Skidanje boje sa zrakoplova, primjer 5
vakumski pjeskareno područje

Skidanje boje sa zrakoplova, primjer 6
osnovni premaz neće biti oštećen